POLITIKA ZASEBNOSTI

V podjetju BRUNDO (Mojca Škorjanc s.p.), se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato kot upravljavec z njimi ravnamo izjemno previdno. Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene.

 

Če ste obiskovalec spletne strani

Zaradi uporabe spletne strani in njene varnosti vedno, ko vstopite na to spletno stran, naši strežniki zabeležijo vaš IP naslov ter ga takoj pretvorijo v naključno ID oznako, iz katerega vas ne moremo določiti. ID oznake uporabljamo pri diagnozi problemov, vendar jih ne povezujemo z drugimi podatki o vas. To pomeni, da ne bomo poznali vaše identitete ali vašega e-poštnega naslova.

 

Če kupujete na spletni strani

Če ste ob brskanju po naših spletnih straneh prijavljeni v uporabniški račun drugega ponudnika (npr. Google račun, Facebook račun, Instagram račun ipd.), lahko ti ponudniki sledijo vašemu obnašanju na naših spletnih straneh v skladu s svojimi pogoji in izbranimi nastavitvami v vašem računu pri tem ponudniku. Več informacij v zvezi s tem vam mora priskrbeti posamezen ponudnik.

 

Če ste se naročili na e-novice in nam hkrati dovolili uporabo piškotkov, ste nam dovolili, da podatke, ki jih pridobimo s piškotki, upoštevamo pri oblikovanju za vas pripravljenih ponudb. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih BRUNDO e-novicah. Kako upravljati s piškotki, je pojasnjeno v delu o piškotkih spodaj.

 

V primeru, da izdelek kupite v naši spletni trgovini, bomo od vas potrebovali vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-naslov. Te podatke potrebujemo zato, da vam izdelek lahko prodamo, vam ga ustrezno dostavimo in rešujemo morebitne reklamacije. Na e-naslov boste prejeli obvestilo o statusu naročila, v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja pa tudi opomnik, če nakupa ne boste dokončali. Telefonsko številko potrebujemo, da lahko hitro rešimo morebitne zaplete (npr. v primeru, da ste naročili izdelek, ki ga ni več na zalogi) in da vam lahko naši dostavljavci kupljene izdelke učinkovito dostavijo. Prav tako te podatke potrebujemo v primeru, če ne bi poravnali svojih obveznosti. Vsi ti podatki so torej nujni za izvedbo nakupa, pravna podlaga za to pa je v izvajanju (kupoprodajne) pogodbe. Da bi lahko v prihodnje izboljšali naše storitve in izbiro izdelkov, vas bomo lahko po e-pošti občasno prosili tudi, da nam posredujete svoje mnenje o nakupu in kupljenih izdelkih.

 

Če nam teh podatkov ne boste želeli posredovati, vam ne bomo mogli omogočiti nakupa v naši spletni trgovini. Te podatke hranimo 5 let od zaključka nakupa oz. poravnave vseh obveznosti.

 

Ob zaključku nakupa ste nam morda dovolili, da podatke o vaših nakupih uporabimo tudi za to, da vam pošiljamo vam prilagojene novice ali obvestila. Odjava od e-novic je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih BRUNDO e-novicah (več spodaj).

 

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: sklepanje sklenitev kupoprodajne pogodbe (6(1)b) člen Splošne uredbe). Če posameznik podatkov ne priskrbi, sklenitev pogodbe ni mogoča. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

 

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za analizo, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

 

Rok hrambe: 5 let od dneva nakupa oz. poplačila vseh obveznosti.

 

Pravice posameznikov: dostop do podatkov, popravek, prenosljivost ter v omejen obsegu izbris, omejitev obdelave in ugovor. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@brundo.si. Odjava od e-novic (ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

 

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).

 

Če ste se prijavili na Brundo novičke

Na e-novice ste se lahko prijavili preko spletnega obrazca, pisnega obrazca v trgovini ali ob zaključku nakupa na spletni strani. Na prijavnici ste lahko označili, da želite prejemati vsa splošna obvestila BRUNDO o novostih, ponudbi in nagradnih igrah ali pa, da želite prejemati personalizirane novice – le obvestila o novostih, ponudbi in nagradnih igrah, za katere predvidevamo, da vas zanimajo. Predvidevanje temelji na koriščenju storitev iz naše ponudbe (vključno povpraševanjem), na podlagi spletnih piškotkov pa le v primeru, da ste sprejeli njihovo uporabo na naših spletnih straneh.

 

Od prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu ali pa nas o tem obvestite po e-pošti.

 

Pravni temelji za obdelavo osebnih podatkov: osebna privolitev, ki se lahko kadarkoli prekliče (6(1)a) člen Splošne uredbe) s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu. V primeru, da postanete naš kupec in niste označili, da obvestil ne želite prejemati, e-novice pošiljamo tudi na podlagi 2. odst. 158. člena ZEKom-1. Na podlagi lastnega zakonitega interesa (6(1)f člen Splošne uredbe) upravljavec osebne podatke obdeluje tudi za namen načrtovanja delovnega procesa, zalog in kapacitet, ter izboljševanje ponudbe in optimiziranje storitev.

 

Kategorije uporabnikov: vzdrževalci spletne strani, ponudniki orodij za trženje, marketinške agencije, zunanji izvajalci koriščenih storitev. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

 

Osebni podatki se lahko prenašajo v ZDA (Mailchimp), ki zagotavlja zaščitne ukrepe za varnost osebnih podatkov, potrjene s strani Evropske komisije (t. i. Privacy Shield): odločba IP št. 0601-3/2017/2 z dne 20. 3. 2017.

 

Rok hrambe: do preklica privolitve.

 

Pravice posameznikov: preklic privolitve oz. ugovor, dostop do podatkov, popravek, izbris, omejitev obdelave, prenosljivost. Pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali po elektronski pošti na naslov info@brundo.si. Odjava od e-novic (preklic privolitve oziroma ugovor) je možna kadarkoli s klikom na odjavno povezavo v prejetih e-novicah.

 

Zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS (več informacij na: www.ip-rs.si).Piškotki

 

Piškotki so male datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v brskalnike uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu, njihovih nastavitev (jezik, valuta, resolucija ipd.) in drugih karakteristik dostopa (hitrost povezave, tip spletnega brskalnika in njegovih nastavitev ipd). Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik v nekem trenutku uporablja. Shranjevanje piškotkov lahko v nastavitvah brskalnika po želji omejite ali povsem onemogočite, vendar zaradi tega lahko posamezne funkcionalnosti naše spletne strani ne delujejo ali delujejo manj učinkovito.

 

Naša spletna stran uporablja tri skupine piškotkov: nujne, analitične in oglaševalske.

 

Nujni piškotki so potrebni za brezhibno delovanje strani (npr. predvajanje video in zvočnih vsebin) in anonimno analitiko uporabe spletne strani. Nastavijo se, ko izvedete kakršnokoli akcijo na spletni strani, ki se zgodi s klikom na enostavne povezave. Za te piškotke nam v skladu z GDPR ni potrebno dobiti vaše privolitve. Če ste v brskalniku povsem onemogočili vse piškotke, morda ne boste mogli pregledovati naše spletne strani. Vsi nujni piškotki so nastavljeni tako, da se IP naslovi uporabnikov samodejno pretvorijo v naključno ID oznako, iz katere ne moremo prepoznati vaše identitete. 

 

Analitični piškotki so piškotki, ki jih potrebujemo za analizo obiska in izboljšanje vaše izkušnje pri uporabi strani. Za analitiko uporabljamo Google Analytics, vendar na način, da anonimiziramo del vašega IP naslova, zato vas zgolj preko tega podatka ne moremo identificirati.

 

Oglaševalski piškotki so piškotki, ki nam ali drugim uporabnikom teh podatkov omogočajo oglaševanje vam prilagojenih ponudb. Za te piškotke potrebujemo vašo privolitev, poleg tega pa vas dodatno opozarjamo, da morate nastavitve piškotkov drugih strani (npr. Facebook) urediti tudi v svojem profilu oz. nastavitvah znotraj vašega računa pri tem ponudniku.

 

Kjer je to navedeno v spodnji razpredelnici, osebne podatke, ki jih obdelujemo z uporabo piškotkov, za nas obdelujejo zunanji izvajalci (piškotki se hranijo pri njih, vendar jih ne uporabljajo za lastne namene). Če gre ob tem za prenos v države izven EU, je navedena tudi država in uporabljen zaščitni ukrep.